Eerste top 40 repetitie groot succes!

Top40repetitieklein

Veertien(!) nieuwe gezichten mochten wij begroeten op 30 augustus, bij onze eerste repetitie na de zomervakantie. Maar dat niet alleen. Na een informele kennismaking en een openingswoord van interim voorzitter Willem Maas, zorgde onze veelgeprezen dirigent Ben Simmes er voor dat we allemaal weer snel in de gaten hadden waarvoor we hier bij elkaar komen: zingen! Een boeiend half uurtje ‘stemvorming’ en -‘bewustzijn’ zorgde ervoor dat we allemaal razendsnel onze vakantiekraakjes uit de kelen hadden verwijderd. Daarna gingen we, in een opstelling waarin onze gasten intiem als groep in het centrum van het koor waren gesitueerd, aan de slag met het repertoire dat we op 29 september ten gehore gaan brengen: namelijk een Nederlands- maar vooral Engelstalige selectie uit de top 40 van de afgelopen jaren. We zagen zo af en toe de ‘nieuwelingen’ met een inspanningsblos wanhopig bladeren in de partituur, zoekend naar waar we aangeland waren. Maar vooral het idee dat dit voor iedereen gold, verzachtte het gevoelde ongemak enorm. De bedoeling van deze zgn. ‘open repetitie’ gedurende 5 donderdagavonden, is om mannen die interesse hebben in zingen, in een relatief korte periode te laten ‘proeven’ van de praktijk van een koorlidmaatschap. En dan natuurlijk gevolgd door een heuse feestelijke concertpresentatie op zaterdagavond 29 september. U begrijpt natuurlijk ook wel dat het onze bedoeling is de gasten die deze 5 weken met ons hebben opgetrokken ook in de verdere toekomst als nieuw koorlid te mogen verwelkomen. Was u er nog niet bij maar heb ik u met dit verslag toch enthousiast gemaakt: wat let u, neem even contact op met onze secretaris, Gerard Vollenberg (0315-327004) en die informeert u wel verder. We zijn nog niet zó ver dat u, na een gemiste repetitie, hopeloos achter ligt, het kan nog. Van harte welkom!
Namens de regiegroep Ledencontact, Steven van Woerkom