Zeer geslaagde avond!

Foto's: Anna Verkaik

Hoe was het ?

“Hoe was het” is een vraag, die ik altijd stel als ik na een concert vanaf het podium de zaal in ga.
Gisteravond zag ik alleen maar vrolijke gezichten. Enthousiast werden er vele duimen opgestoken. Puur genieten.
We hebben het goed gedaan. Met het Top 40 concert is er een einde gekomen aan een best wel spannende tijd. Hoeveel mannen zouden er met ons mee willen zingen? Hoeveel mannen zouden er uiteindelijk op het podium staan ? En (hoewel het absoluut niet de intentie is geweest) hoeveel mannen zouden er nog lid willen worden.
Het meest belangrijke van de avond was dat we met dit project meerdere doelstellingen uit het rapport” de toekomst van Gaanderens Mannenkoor “hebben bereikt. We hebben gekeken of we in een zaal konden optreden waar het publiek ontspannen kon zitten. We hebben weer een themaconcert gegeven en last but not least: we kunnen ook een avondvullend programma brengen met “deuntjes” die de mensen pakken.
Het was geweldig. Negen mensen, die zongen alsof ze al jaren bij ons zijn. Een goed combo, een lieve presentatrice, een swingende dirigent, een zaal die ’s morgens met wel 27 mannen (!) werd ingericht, een broodje kroket, attente gastvrouwen en natuurlijk een geweldig programma.
Een extra pluim verdient Walter Bouwman. In de middaguren nog opgeroepen omdat de t.l. verlichting nou niet zo ideaal bleek, stond hij er ’s avonds. Hij moest wel wat omzetten. En dan wordt vergeten hem te bedanken. Dom, stom en niet goed. Sorry Walter.
We doen het er voor. Op naar het kerstgebeuren op 16 december in Gaanderen en 23 december in Dinxperlo. Een ander programma een andere zaal, maar dezelfde zangers en dezelfde dirigent.
En natuurlijk weer met een passende affiche, gemaakt volgens de ideeën van Dick en ontworpen door ons aller Iris.
Hopelijk staan er dan ook enkele nieuwe mannen bij.