Muzikale leiding

Gaanderensmannenkoor Ben SimmesBen Simmes (1963) studeerde piano aan het Utrechts Conservatorium bij de bekende pianist en pedagoog Herman Uhlhorn. Hij behaalde in 1986 en 1987 de aktes docerend en uitvoerend musicus met lovende waarderingscijfers van de internationale eindexamencommissie. Aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem studeerde hij in 1991 af voor koordirectie, in 1994 in Utrecht voor schola-leider Gregoriaans en in 1995 voor de aantekening kinderkoordirectie. Diverse keren nam hij met succes deel aan internationale piano masterclasses onder leiding van professor Peter Feuchtwanger (Londen) en de Amerikaanse pianist Christopher Czaja Sager.

Naast pianist en pianodocent is Ben werkzaam als koordirigent bij een tweetal grote mannenkoren in Gaanderen en Dinxperlo, dirigeert hij het gemengd koor Bergh's Vocaal en vocaal ensemble Luscinia en het jeugdkoor de Ulftse Nachtegalen. Met laatstgenoemde koren won hij diverse prijzen en maakte hij vele buitenlandse concertreizen. Ben combineert regelmatig de koorbegeleiding op de piano met het dirigeren.

Hij vormt al jaren een duo met zanger John van Halteren (Amsterdam), waarbij ze zich specialiseren in het repertoire van Benjamin Britten. Ook vormt hij een duo met klassiek saxofonist Robert Wijnands (Saxoforte). Het repertoire is voornamelijk hedendaagse muziek.

Ben geeft lessen koordirectie (MDO) in Arnhem en leidt hij met enige regelmaat workshops over repertoire, koorpraktijk, Gregoriaans en kinderkoordirectie.Tevens fungeert hij als examengecommitteerde op de muziekschool.

In oktober 2002 was Ben Simmes gastsolist in Tsjechië waar hij met het filharmonisch orkest van Pardubice het eerste pianoconcert van Frédéric Chopin speelde.

Ben Simmes is in 2020 vijfentwintig jaar dirigent. Het koor zal dit in het najaar vieren.

Onze reserve dirigent is Bart Rysavy.

 

 

 

 

 

 

 

Afdrukken

Henk Bennink

Gaanderensmannenkoor Henk BenninkHenk Bennink begeleidt het Gaanderens Mannenkoor als vaste pianist/organist. Hij werd geboren op 27 februari 1961 te Gendringen. Aan het Stedelijk Conservatorium te Arnhem studeerde hij bij Jacques Hendriks het hoofdvak piano. Na deze opleiding in 1985 succesvol te hebben afgesloten, studeerde hij kerkorgel bij Roel Smit. Naast zijn werkzaamheden als pianodocent begeleidt hij diverse koren en solisten. Bij afwezigheid van Henk neemt Anita Simmes de honneurs waar.

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Geen afbeelding
00:00
Kerk in Bocholt
Met Con Spirito( kerk in Bocholt, in planning) Het programma: zoals in Aalten is gezongen.
Datum :  zo 24 sept 2023
25
26
27
28
29
30

Volg ons ook op

Gaanderens Mannenkoor