Nieuwsbrief

Gaanderens
Mannenkoor

Het Gaanderens Mannenkoor telt gemiddeld 55 leden. Soms enkele leden meer, dan weer eens één of twee minder.

28 januari 1964 is de oprichtingsdatum van het Gaanderens Mannenkoor. Bij de oprichting was Paul Koolenbrander de eerste dirigent. In november 1995 nam dirigent Ben Simmes de zingende mannen onder zijn hoede.
Het koor heeft elk jaar weer een nieuwe slogan om zo de sfeer van de vereniging weer te geven. “Gaan voor Gaanderen” en “het Gaanderens Mannen koor is meer dan zingen alleen “ zijn daar voorbeelden van. De slogan voor 2018 is: “Het Gaanderens Mannenkoor, daar wil je bij horen”. Het koor is een hechte vereniging, dat onder de leiding van een goede dirigent muziek op niveau wil brengen. Repetities en zelfstudie zijn belangrijk om dat niveau te behalen en te behouden.
Gedurende het jaar zijn er optredens en concerten.
De Stichting Club van Honderd GM, opgericht door vrienden van het koor, genereren zowel gelden ten behoeve van de handhaving en verbetering van het kwalitatieve en kwantitatieve niveau van het Gaanderens Mannenkoor als de promotie van dit koor.

Nieuws

50 jarig huwelijk Ben Rutten

Aubade Wilma en Ben Rutten, 50 jaren getrouwd.

Was het warm?
Ja, het was warm bij de aubade die wij brachten bij het vijftigjarig huwelijksfeest van Ben en Wilma Rutten. Voldoende reden voor onze zonnige zomer outfit.
En Ben Simmes heeft hij nieuwe beroepskansen ?
Zeker Ben heeft nieuwe beroepskansen. Zagen jullie hem staan achter de bar bij het inzingen in de Hooimijt. Een geweldig plaatje. Ter hoogte van zijn middenrif stond parmantig de bierpomp van een bekend Duits biermerk. Ben, nieuwe kansen gloren.
Op naar de zaal. Aan enkele zangers, niet in het clubkostuum, werd al de vraag gesteld of men al aan het bier had gezeten. Nee hoor, zo zingen ze altijd.
Na een stralend Wochenend, het Schifferlied, de mooie Achterhoek, zongen we Ben en Wilma nog vele gelukkige jaren toe.
En Ben, werden hem onbekende dingen toegesproken. Nee hoor, dat wisten we allang. Een beetje eigenwijs ( nou ja,…. een beetje),een klein hartje, maar een groot hart voor ons mannenkoor.
En Wilma, zelden heeft zij een bijeenkomst of een concert gemist. Een trouwe fan.
En ikzelf, Ik kan alleen maar zeggen dat de fietstocht enkele uren later van Gaanderen naar Zelhem, ondanks de tegenwind, zeer voorspoedig is verlopen.
Willem Maas

 

2018 07 Aubade Ben Rutten

 

 

Lees meer...

Drie in de pan

Drie in de pan


Ik weet niet of jullie het weten, maar ik houd van lekker eten. Je kunt mij midden in de nacht wakker maken en als je dan vraagt “Ga je mee een hapje eten”, dan zal ik nooi kwaad worden.
In mijn jonge jaren hield ik erg van pannenkoeken. Mijn moeder bakte altijd van die kleintjes, waarvan er drie in een pan kunnen. Een streling voor de tong, waarvan ik dagen later nog van kon nagenieten. In kleine kring smulden we er van.
Dat zelfde gevoel heb ik op dit moment, wanneer ik over een drietal optredens van het Mannenkoor ga schrijven.
Het is al weer even achter de rug en nog denk ik er met veel genoegen aan terug. Ook toen waren we in een niet al te groot gezelschap.


Laat ik maar beginnen met pannenkoek 1: de tachtigste verjaardag van John Koster. Zelden heb ik een lid zien genieten van een onverwachte aubade als deze. Zijn dochter had een surpriseoptreden georganiseerd en daarbij mochten we niet ontbreken. John ontving nog een nieuw T shirtje van het jubileumjaar omdat zijn eigen shirtje kort voor de operatie in Utrecht noodgedwongen door een verpleegster werd stuk geknipt.
De traktatie de donderdag er op, ging er in als zoete koek, als zoete kruidkoek.

2018 05 Verrassing John Koster


Pannenkoek 2 hebben we genoten bij Heren Dubbel in ’s-Heerenberg. Steven van Woerkom vierde het feit dat hij samen met zijn “lief” eenenvijftig jaar getrouwd was. En Steven zou Steven niet zijn, als hij niet iets aparts op het menu had staan, zeg maar een Pannenkoek à la Steven.
Steven zong solo, zo nu en dan met het nageslacht en wij het refrein. De hele levensloop en liefdesgeschiedenis werd in enkele coupletten ten tonele gebracht.
De koek was warm, zweterig en op temperatuur. De slippers gesmolten Graag gedaan Steven. Ons koor dat zingt best.

2018 05 Feest Steven
Vervolgens naar de Mooi koor Man pannenkoek. Gezellig, smaakvol, opvallend, van deze tijd en misschien smaakt het bij anderen naar meer.
Tussen vogels van allerlei pluimage zochten wij ons podium op.
Als eerste keus drank bij het gerecht werd er Radler 0.0 geadviseerd.
Maar omdat Ben Simmes dat op het terras bij de Bank niet zo’n goed idee vond, werd er snel overgegaan tot een drankje met een hoger alcoholpercentage.
En dat was in de Catharinastraat voor Blokker erg goed te merken. Het swingde de pan uit. Nee, niet de pannenkoek, het gehele optreden.
Het smaakt naar meer.

2018 06 Korenfestival
En zo gingen we allen ( sommigen op de fiets) met het buikje vol, weer huiswaarts. Of er nog van voedselvergiftiging sprake is geweest, is niet bekend.
En zo aten wij drie keer ons buikje vol. Niet aan een volle tafel. Vele disgenoten hadden wel drie keer andere afspraken.
Toch maar even kijken of we volgend jaar gedurende de maanden mei en juni onze Vastenmaand of onze Ramadan gaan invoeren.
Een taakje voor de nieuwe organisatie.

Jullie eigen Pannenkoek
Willem Maas

 

Lees meer...

50 jarig huwelijk Henk Vreeman

Collage Henk Vreeman

Beste Henk, Ine, familie Vreeman.


Daar sta je dan. Officieel geen voorzitter meer, maar toch met een blaadje in de hand waarop de toespraak voor jullie feestje staat geschreven.
Trouwens ik moet er wel bij zeggen. Stel nou dat er wel een opvolger zou zijn geweest, dan had ik mij toch niet de kans laten ontnemen hier vandaag iets namens het mannenkoor te mogen zeggen.
Want zeg nou eerlijk. Toen Henk enkele jaren geleden na de grote wervingsavond in de Gruitpoort in Doetinchem, lid is geworden van ons koor, is het eigenlijk nooit meer hetzelfde geweest.
Man, wat een wervelwind. Ik noem even de reis naar Brugge en Gent, de kledingcie, de organisatieverandering , de toekomstvisie , zijn kennis en liefde voor de Italiaanse taal ( hij heeft in het koor de bijnaam Pavarotti) en nu weer Musescore. Lege cartridges, lijntje naar de fotograaf. Het houdt allemaal niet op.
En het moet met de nodige vaart, de rem is bij hem niet bekend.
Met recht een wervelwind.
Een lid, zoals je er weinig tegenkomt. En dan helemaal uit Didam. Nou ken ik Didam en de naam Vreeman een beetje. Maar dat het zo erg was. Als een Diemer zich ergens in vastbijt dan is het net een terriër, dan laat deze nooit meer los, dat wist ik. Als een Diemer zeg : Hol ie um vast, dan holt ie um ook vast.
En dat weten ze nu in Gaanderen ook.
Henk, alle gekheid op een stokje. Wij als Gaanderens Mannekoor zijn erg blij met je. En Ine, we weten dat hij door ons nog al eens een keer van huis is. Sorry daarvoor.
Je hebt letterlijk een hart voor het Mannenkoor. Je zou, als het aan jou lag, willen dat de hele wereld lid van ons koor zou zijn.
Jij zegt vaak dat je het niet snapt. Waarom gunnen veel mensen zichzelf geen lidmaatschap van ons koor.
Nou heel eenvoudig,
We zingen er zelfs over.
Ons koor dat zingt mooi, ons koor dat is best. Ons koor onderscheidt zich positief van de rest.
En dat gaan we nu zingen en we sluiten natuurlijk af met een lang zullen ze leven. Mogen zij nog lang deel uitmaken van onze familie, ons Gaanderens Mannenkoor.


Het Gaanderens Mannenkoor daar wil je bij horen!

Lees meer...

GEZOCHT/AANGEBODEN
 • NIEUWE LEDEN GEZOCHT
 • SPONSOREN
 • PODIUM TE HUUR
 • Mannen uit Gaanderen en omstreken!


   

  WAAROM ZINGEN?

  Zingen is een sport en zingen in een koor kun je zelfs teamsport noemen.

  Maar goede resultaten bereik je niet zomaar...

  Presteren vraagt om een goede combinatie van houding, ademhaling en techniek.

  De conditie van de (zang)spieren, tactiek, strategie en spelinzicht.

  Laat dat allemaal over aan de coach van het koor, de dirigent, dan kunnen wij samen lekker zingen.

  KOM EEN KEER VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN

  Elke donderdag om 19:45 uur in 'De Pol’ in Gaanderen. Als je het niet kunt zeggen, zing het maar.

  DE MOOISTE MUZIEKINSTRUMENTEN ZIJN ZINGENDE MENSEN!

  ls je gaat zingen heb je je instrument altijd bij je. Dat is makkelijk, je instrument doet het altijd en je kunt meteen beginnen. Je kunt zonder les gehad te hebben meteen al een aardig nootje zingen. Zingen neemt niet te duiden barrières weg, verzoent en geeft verbroedering. Al zingende vervalt de schroom, komen emoties los, ontstaat begrip en verheldering. Vandaar de uitdrukking als iemand niet uit zijn woorden kan komen: ‘zing het maar’.

  ZINGEN BIJ HET GAANDERENS MANNENKOOR

  • Dat is 1 keer per week trainen en regelmatig een wedstrijd.
  • De repetities zijn iedere donderdagavond van 19:45 tot 22:00 uur met uitzondering van de schoolvakanties en er is pauze van 21:00 tot 21:15 uur.
  • Regelmatig geven wij concerten en zijn er ook diverse optredens in de omgeving, concertreizen, kerstconcerten e.d.
  • U mag onze dirigent overtuigen dat u niet kunt zingen, wedden dat u het wel kunt. Noten kunnen lezen is niet noodzakelijk, maar is wel makkelijker.
  • Elk jaar vieren wij onze verjaardag en wordt er een gezamenlijke fietstocht georganiseerd, want het Gaanderens Mannenkoor is :‘meer dan zingen alleen!’
 • Word vriend van het Gaanderens Mannenkoor


  Logo Gaanderensmannenkoor

  U kunt Vriend van het Gaanderens Mannenkoor worden door de Club van honderd met een jaarlijkse bijdrage te steunen.

  Download het inschrijfformulier club van 100 en stuur het ingevuld per post of per e-mail naar

  Dhr. A. (Ab) Verkaik
  Nonnenmate 48
  7006 CR Doetinchem
  averkaik@zonnet.nl

  Zodra we uw inschrijfformulier hebben ontvangen zullen we zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

 • Podium van het Gaanderens Mannenkoor te huur


  Zeven podiumbouwers-koorleden zorgen ervoor dat het podium binnen anderhalf uur in de steigers staat.

  Het podium is variabel op te bouwen. Zo is het mogelijk voor bijv. 30, 40, 50 tot max. 75 mensen het podium in te richten.

  Het Gaanderens Mannenkoor heeft ook de beschikking over een trailer, waarmee alle elementen van het podium vervoerd kunnen worden.

  Meer informatie over de verhuur van het podium
  Piet Soons
  06 53532797

  podium te huur Gaanderensmannenkoor

  In 2007 is het podium van het Gaanderens Mannenkoor vervangen door een professioneel exemplaar.
  Met behulp van enkele sponsors, waaronder Stichting Club van Honderd van het GM, werd een nieuw tijdperk ingeluid waar we trots op zijn.
  Voor het publiek is het koor goed zichtbaar. Voor de dirigent en koorleden ook een duidelijke verbetering en een fantastische manier om met elkaar 'zingend te communiceren'.
  Bij een pauze/intermezzo is er gelegenheid voor de koorleden te gaan zitten op het podium.

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Volg ons ook op

Gaanderens Mannenkoor